Menu Close

PROGLAS ČOVJEČANSTVU ZA SPAS PLANETE ZEMLJE

 

Autor: mr.sci. Nurija Omerbašić

Osnivač i Predsjednik „Instituta za mir i suživot civilizacija“, Sarajevo

Pokretač „Globalnog pokreta za spas planete Zemlje“                  

 

  

P R O G L  A S    Č O V J E Č A N S T VU ZA SPAS PLANETE ZEMLJE

 

Obraćam se RAZUMOM OBDARENIM stanovncima planete ZEMLJE

O vi, razumom obdareni stanovnici planete Zemlje, svi se bavite posljedicama Corona pandemije, a niko se ne bavi uzrocima. Ništa nije slučajno, pa ni corona pandemija.

Corona pandemija je OPOMENA  čovječanstvu pred strašnu kaznu, koja čovječanstvo može stići, zbog činjenice da se čovječanstvo ubrzano natječe u zlu .

 

Corona pandemija je poruka Stvoritelja Svemira Veličnstvenog da na planeti Zemlji čovječanstvo nije „samo“,  već  da ima svog Gospodara Svemira Veličanstvenog, koji je sve ljude stvorio od jednog čovjeka, te da je opstanak čovječanstva u miru i suživotu, a ne u sukobima.

 

Corona pandemija je jasna opomena Stvoritelja Svemira Veličanstvenog, upućena bogatim i moćnim, da je Stvoritelj Svemira Veličanstvenog moćniji od najmoćnijh.

Dokaz da je Coorona pandemija OPOMENA Svoritelja Svemira veličanstvenog upućena bogatim i moćnim  jeste izjava koju je dao  dr. Prabhat Jha, voditelj Centra za globalna zdravstvena istraživanja u bolnici St. Michael u Torontu USA, čija istraživanja dokazuju da je, citiramo:“Stopa smrtnosti od virusa u Africi i Aziji predstavlja tek djelić onoga što se po pitanju smrtnosti događa u Evropi i SAD-u. (člank je objavljen u opširnoj reportaži New York Times.(prenio Jutarnji list- Depo)

Corona pandemja je opomena čovječanstvu, da Stvoritelj Svemira Veličanstvenog, bogatim i moćnim neće dati DISATI, ako bogati i moćni ne omoguće da siromašni, od svog rada imaju JESTI.

 

 1. PLANETI ZEMLJI JE POTREBAN NOVI SVJETSKI POREDAK

 

Naše  upozorenje čovječanstvu je u ime SAVJESTI ČOVJEČANSTVA,  jer su zatajile sve strukture savjesti čovječanstva u potrebi dovođenja u uzročno-posljedičnu vezu corona pandemiju za potrebom da se čovječanstvo prestane natjecati u zlu, a da se počne natjecati u dobru.

Corona pandemija je obesmislila Hungtintonovu (Samuel Hungtinton) tezu o neminovnosti sukobu civilizacija, jer je corona pandemija dokazala da je čovječanstvo jedna cjelina, da je besmisleno ratovati  zbog mogućnosi uništenja čovječanstva iz tri vrste oružja (nuklearnog, hemijskog i biološkog). Zbog mogućnosti uništenja čovječanstva, ratovi gube na značaju, a alternativa ratova je izgradnja mira i suživota.

Da ne bi u trećem svetskom ratu stradali i nevini ljudi, umjesto Trećeg svjetskog rata, Gospodar Svemira Veličanstvenog poslao je Corona pandemiju da najbogatijim i najmoćnijim učini dalji život nemogućim, ako ne shvate  da od najjačeg ima još jači.

 Planeti Zemlji je nužan i urgentan „Globalni POKRET za spas planete Zemlje“, koji bi imao za cilj uspostavljane „NOVOG SVJETSKOG PORETKA“, koji bi se temeljio na Božijim odredbama, čiji je krajnji cij da se narodi i civilizacije prestanu takmičiti u zlu, a da se počnu takmičiti u dobru.

U svim svetim knjigama postoje Božiji navodi o stradanju naroda koje pisana istorija  nije zablježila.

Svi narodi koji su stradali i nestali, oglušili su se o opomene Stvoritelja Svemira Velinčanstvenog,   pa su uništeni i nestali, nakon što bi bogati moćnici prevršili mjeru u ugnjetavanju siromašnih slojeva društva ili u ugnjetavanju pojedinih manjih naroda.

 Stvoritelj Svemira Veličanstvenog je uvijek kažnjavao silnike i najmoćnije, a potlačene slojeve ili manje narode je dovodio na vlast.

Pronađene vakcine protiv corona virusa su samo tajm-aut, zadnja prilika da se čovječanstvo počne takmičiti u dobru, a da se prestane takmičiti u zlu.

 

Uzalud je masovna vakcinacija protiv corona virusa, ako čovječanstvo ne shvati da Stvoritelj Svemira Veličanstvenog, koji je poslao Corona virus, može poslati još jači, opasniiji virus, ako se čovječanstvo ne vrati iz moralnog sunovrata.

Za one pojedince koji sebe proglašavaju nevjernicima, corona pandemija je dokaz da se neke naredbe Stvoritelja Svemira Veličanstvenog, moraju izvršavati, bio vjernik ili bio nevjernik!

Stvoritelj Svemira Veličanstvenog je projektovao čovjeka na planeti Zemlji i odredio da svi ljudi moraju disati, bio vjernik ili nevjernik.

 

 1. NA PLANETI ZEMLJI JE KRIZA MORALA I KRIZA MISLI

 

Pandemija Corona virusa je OPOMENA stvoritelja Svemira Veličanstvenog, zbog krize morala čovječanstva razvijenog svijeta, ali i zbog otuđenih centara moći u nerazvijenim zemljama, u kojima su se političke elite odvojile od naroda.

Bit morala je u potrebnoj brizi i u odgovornosti svakog pojedinca za zajedništvo. Na planetarnom nivou to znači, da je bit morala u potrebnoj brizi i odgovornosti bogatih i moćnih naroda, nacija i pojedinaca za obespravljene, prognane, za gladne na planeti Zemlji.

 Osnov moralne krize čovječanstva je u činjenici da je moral odstranjen iz politike i političkih odluka.

 Svi koji vjeruju u Boga, Corona pandemija je pokazala da je Bog jedan, da je prošlo vrijeme u kojem su moćnici izmišljali svog boga (etika uvjerenja), u čije ime su pravili najmonstruoznije zločine nad čitavim narodima, čime su izgubili smisao odgovornosti prema čovjeku (etika odgovornosti), pa su tako poništili smisao vjere, jer su vjeru poistovjetili sa barbarstvom.

 

Vjera u jednog Boga, koji je Stvoritelj Svemira Veličanstvenog sadrži tri komponente:

 • Jedna komponenta je odnos svakog pojedinca prema Bogu, da li će se Bogu klanjati, da li će se krstiti ili križati ili se ponašati kao da Bog ne postoji.
 • Druga komponenta vjere je potrebna briga svakog pojedinca, kako uspostaviti: lokalnu zajednicu, državu, svjetski poredak, na moralnim pricipima (gdje moralnost predstavlja brigu za sve ljude, za države,  za svetski poredak).
 • Treća komponenta vjere je potrebna briga svakog pojedinca, kako doprinijeti da se sačuva: pravedana lokalna zajednica, pravedna država, pravedan svjetski poredak, kako da se živi pravedno i moralno na svim nivoima.

 

U druge dvije navedene komponente vjere, naređena je briga za čovjeka i njegovu sredinu/okoliš, briga za zajednicu, briga za čovječanstvo, kako u fazi projektovanja i uspostavljanja regulativa pravednog društva, a posebno u vremenu  (življenja vjere) dosljedno provođenje brige za zajedništvo.

U pristupu vjeri u jednog Boga, sa navedene tri komponente vjerovanja i življenja, vjera se može preokrenuti iz faktora razdora i uzroka sukoba civilizacija, koje svjedoči istorija čovječanstva, u vjeru koja treba da postane  faktor  mira i suživota naroda i civilizacija u cilju spasa čovječanstva i spasa planete Zemlje.

Bogati i moćni su proizveli milione izbjeglica, milione beskućnika, milione gladnih. Bogati svijet živi bogato na nesreći siromašnih, obespravljenih, protjeranih, gladnih.

 Milioni izbjeglica, milioni beskućnika, milioni gladnih ljudskih bića, su dokaz da je čovječanstvo postalo neodgovorno prema ljudskim bićima, ali i neodgovorno prema stvoritelju Svemira Veličanstvenog.

 Život bez odgovornosti nema smisla. Ako čovječanstvo želi da se riješi corona pandemije, ali i da spriječi novi strašniji virus, mora postati odgovorno, pa prestati proizvoditi izbjeglice, beskućnike, siročad i gladne.

Lideri Čovječanstva moraju naći načina, da se izbjeglice iz miliona neuslovnih šatora, smješenih u krajnje nehumanim uslovima, da se vrate u svoje domove .

Čovječanstvo mora naći načina, da se milionima gladnih stanovnika planete Zemlje, obezbjede uslovi da sami zarađuju za svoju egzistenciju.

Lideri čovječanstva moraju sprečavati natjecanje  u zlu, a pomoći u natjecanju u dobru i to je  imperatim opstanka ove civilizacije.

 

 1. PLANETI ZEMLJI SU POTREBNE INSTITUCIJE ZA SPAS PLANETE ZEMLJE

Ujedinjene nacije su zatajile  i nemoćne u sprečavanju zla bogatih i moćnih nad  siromašnim i nemoćnim državama, narodima i pojedincima.

Pravo veta velikih sila u Savjetu bezbjednosti UN je paralizirao savjest čovječanstva.

Drugi osnov krize morala čovječanstva je u činjenici da su mnogi čelnici vjerskih zajednica više u službi opravdavanja politike vladara, nego u službi Bogu.

Poglavari  vjerskih zajednica imaju veliku odgovornost što su im vjerske zajednice samo u nazivu, a praktično su postale religijske zajednice odvojne od naroda , a posebno odvojene načinom življenja vjere u odnosu na Božije poslanike, čiji su navodno sljedbenici.

Da ne bude nesporazuma,  u mnogim državama u kojima je vjera odvojena od države, vjerske vođe ne uređuju državu, ali u svakom društvu vjerske vođe svih novoa bi morali biti moralni korektiv društva.

Božiji poslanici: Ibrahim (Abraham), Musa (Mojsije) Isa (isus Hrist), Muhamed pejgamber s.a.v. svi su bili uz sirotinju i uz obespravljene slojeve društva, a svom žestinom su se borili protiv onih (vladara, bogataša i silnika koji su progonili obespravljene slojeve društva).

Danas poglavari religijskih struktura i većina njima podređenih, samo pričaju kako su živjeli i radili sva četvorica pomenutih Božijih poslanika, umjesto da prestanu pričati  kako su poslanici živjeli i radili, a da počnu raditi kako su poslanici radili i živjeli. Da žive život kakvim žive obespravljeni slojevi društva.

Samo u uslovima življenja obespravljenih ljudskih bića , moguće je spoznati bijedu koju proizvode bogati, pa da potom snažnije i javno pozivaju moćne vladare svijeta da se čovječanstvo mora  prestati natjecati u zlu, a da se počne natjecati u dobru.

Zbog nužne potreba da se čovječanstvo počne takmičiti u dobru, a da se prestane takmičiti u zlu, moraju se hitno formirati instititucije za spas čovječanstva i radi spasa planete Zemlje.

 

 1. BOSNA MOŽE POMOĆI ČOVJEČANSTVU DA SE SPASI PLANETA ZEMLJA

Spas čovječanstva je u  nužnoj spoznaji da je čovječanstvo došlo do zida. Ili će čovječanstvo nestati ili će čovječanstvo početi da se natječe u dobru, a prestati da se natječe u zlu.

Planeta Zemlja je dio jedne cjeline, čiju ukupnost je sam Stvoritelj  nazvao Svemir Veličanstveni. Naučnici su došli do spoznaje da je Svemir Veličanstven sastavljen od preko 340 milijadi galaksija, a da svaka galaksija ima preko milijardu sunaca, sličnih našem Suncu, te da oko svakog sunca kruže planete.

Sva ta nebeska tijela, u  preko 340 milijadi galaksija, svaka galaksija sa preko milijardu sunaca, stalno kruže brzinama i putanjama u koje ih je usmjerio Stvoritelj Svemira Veličanstvenog.

Čitavo čovječanstvo na planeti Zemlji, skupa sa svom vojnom silom, nije u stanju da zaustavi ili da promijeni putanju ni jednom od bilon bilona nebeskih tijela, koje je stvorio i u vječitu putanju uputio Stvoritelj Svemira Veličanstvenog.

Sa takvom moći, Stvoritelj Svemira Veličanstvenog,  u času stvaranja, odredio je  da zemlja BOSNA ima iskonsku misiju da spaja narode i civilizacije na planeti Zemlji, a ne da razdvaja.

Tu spoznaju, da je, Stvoritelja Svemira Veličanstvenog, zemlji Bosni odredio iskonsku misiju da spaja civilizacije, mi smo razotkrili, tražeći odgovor na pitanje: kako je moguće da je Bosna opstala, a da su svi napadači Bosne stradali ili bespovratno nestali?

U svim svetim knjigama stoji da je kod Stvoritelja nebesa, zemlje i svemira veličanstvenog, na planeti Zemlji najvažniji mir. Da bi se mir uspostavio,  civilizacije se moraju susrećati,  miješati, upoznavati i takmičiti u dobru.

Za susret civilizacija, potreban je prostor. Taj prostor za susret civilizacija, Gospodar svjetova je  odredio zemlju Bosnu još pri stvaranju planete Zemlje.

Zašto je baš Bosni određena uloga da spaja, a ne da razdvaja civilizacije, našli smo tražeći odgovor na pitanje: kako je moguće da je Bosna opstala, a da su svi napadači Bosne stradali ili bespovratno nestali?

Nestali su: Istočno i Zapadno Rimsko carstvo, Osmanska imperija, Austrougarska monarhija, nestalo je Napoleona, nestalo je Hitlera, nestalo je mnogo sitnijih napadača. Svi napadači Bosne su stradali i/ili  nestali, a Bosna je opstala.

 Svi napadači Bosne su stradali, zato što ih je stiglo vjekovno Bosnino prokletstvo, zbog nepravde prema Bosni. Više u tekstu pod naslovom: Vjekovno Bosnino prokletstvo nad napadačima,  www.ipacc.ba

  Dokaz da je zemlja Bosna određena od stvoritelja svemira veličanstvenog da spaja civilizacije ,  da bi se civilizacije takmičile u dobru, POMOGLA su nam NAUČNO EKPERTNA OTKRIĆA U BOSANSKIM PIRAMIDAMA.

 

 KOJA SU NAUČNO-EKSPERTNA OTKRIĆA U BOSANSKIM PIRAMIDAMA

 5.1. Bosna je izvor civilizacije: Naučno je dokazano da su Bosanske piramide najstarije građevina na svijet, stare preko 000 godina, koje je su gradili Bosanci, stanovnici Bosne. To je dokaz da je Bosna izvor civilizacije na planeti Zemlji, nakon posljednjeg ledenog doba.   

 

5.2. U Bosanskim piramidama su dokazi o kontinuitetu civiizacije:

 • Bosanci su prije hiljade godina poznavali tehnologiju spravljanja betona koji je tvrđi od današnjih betona;
 • Bosanci su od prije hiljade godina poznavali tehnološki postupak proizvodnje ultrazvuka, korištenjem negatine energije podzemnih voda,  koja se uz pomoć kristala i drugih mineralnih supstanci, transformiše u ultra zvuk, u određenom ambijentu, podzemnih hodnika, na piramidnim energetskim tokovima .
 • U Bosanskim piramidama su pronađeni uklesani tekstovi riječi, rečenica, znači Bosanci su imali pismo;

5.3. U Bosni je čovječanstvu na planeti Zemlji, prvo otkrivena JEDNA OD DVIJE ŽIVE VODE na svijetu. Japanski naučnik  Masaru Emoto je u svojim naučnim istraživanjima o vodi, došao do naučnog otkrića da na planeti Zemlji postoje, do sad otkrivena samo dva izvora živih voda i to: jedna živa voda je u Meki, po imenu „ZEM-ZEM“, a druga u Bosanskim piramidama.

 Sve ostale vode na planeti Zemlji su mrtve vode. Razlika između živih voda i svih ostalih mrtvih voda je u molekularnoj strukturi i u moći da se sa par kapi žive vode mijenja struktura mrtvih voda u strukturu žive vode, pa postaju ljekovite za mnoge bolesti..

 

5.4. U BOSNI JE ENRGETSKO SREDIŠTE PLANETE ZEMLJE.

 

Zašto su Bosanske piramide u Visokom, a ne u Sarajevu ili nekom drugom gradu Bosne?. Zato što je naučno dokazano da su sve piramide svijeta, pa i Bosanske piramide locirane na energetskim čvorištima.

 • Sve piramide svijeta su umrežene u MREŽU sa energetskim silnicama.

Naučno je dokazano da je Evropski kontinent ključno energetsko središte planete Zemlje, sa 7 čvorišta naučno nazvanih „čakre“,  a najbitnija čakra je u Bosanskim piramidama. To je dokaz da je u Bosni energetsko središte planete Zemlje.

Drugačije rečeno, Bosna je u energetskom centru planete Zemlje, Bosna je u centru svijeta.

 Navedena naučno-ekspertna otkrića  u bosanskim piramidama su dokaz da su stanovnici Bosne prije 30.000 godina, u određenim područjima bili na većem stepenu znanja nego danas, Otkrića u bosanskim piramidama su obesmislili i uništili Darvinovu (CHARLES DARWIN) teoriju evolucije po kojoj je čovjek postao od majmuna.

 

 

 1. NAVEDENA NAUČNO-EKSPERTNA OTKRIĆA SU NAM POMOGLA DA PRONAĐEMO ODGOVOR NA TRI (3) PITANJA:
 • Odgovor na pitanje, kako je Bosna mogla do sada opstati, kad su je od podjele Rimskog carstva na Istočno i Zapadno Rimsko carstvo, napadale imperije, carstva , ali svi su napadači nestali, a Bosna je opstala,
 • Odgovor na pitanje RJEŠENJA ustavno ustrojstvo Bosne, za koje je Internacionalni republikanski institut za mir u Washingtonu, proglašeno NERJEŠIVIM pitanjem, i
 • Odgovor na pitanje najefikasnije odbrane od KORONA PANDEMIJE i još jačih pandemija, koje mogu doći.

 

Odgovor na , naprijed navedena tri pitanja, našli smo , nakon što smo doveli u uzročno posljedičnu vezu , sljedeće 4 komponente:

 • Istorijske činjenice o stradanju svih država i/ili naroda koji su kroz vijekove do danas bili nepravedni prema Bosni, pa su svi napadači Bosne nestali, a Bosna je opstala, doveli u vezu;
 • Naučno – ekspertno dokazana otkrića, u desetinama naučnih dokaza najeminentnijih svjetskih stručnjaka iz više naučnih oblasti, a tiču se naučnih spoznaja  otkrivenim  u Bosanskim piramidama, u Visokom kod Sarajeva;
 • Demografske i istorijske činjenice da je u Bosni susret civilizacija: Judeizma, katoličanstva, ortodoksnog kršćanstva i islama.
 • Sadržaj  svetih knjiga u kojima stoji: ” Da je Bog htio, mogao je sve ljude učiniti sljedbenicima jedne vjere, Stvorio ih je u različitim vjerama da se natječu u dobru”.

 

 1. SUMIRANI REZULTAT UZROČNO POLJEDIČNIH VEZA NAVEDENE ČETIRI KOMPONENTE SU ČETIRI VJEKOVNA POSTULATA VEZANA ZA ZEMLJU BOSNU
 • Prvi vjekovni planetarni postulat, vezan za zemlju Bosnu, glasi: Zemlji Bosni je namijenjena sveta misija da spaja civilizacije, a ne da razdvaja, da bi se civilizacije mogle takmičiti u dobru. Svi koji budu nepravedni prema Bosni, stići će vjekovno Bosnino prokletstvo.

 

 • Drugi vjekovni planetarni postulat, vezan za zemlju Bosnu, glasi: Bosna je u centru svijeta, Bosna mora ostati u centru svijeta, da se civilizacije sastaju i upoznaju na izvoru civilizacija, da se upoznaju i susreću u Bosni- zemlji susreta civilizacija, da se susreću u centru svijeta.

 

Bosna se ne smije micati sa centra svijeta, ni na Zapad ni na Istok, da bi Bosna izvršila svoju svetu misiju spajanja civilizacija, da bi Balkan, Evropa i Svijet, ostali mirni.

 

Prevedeno na današnje stanje: Bosna ne smije biti ni članica Evropske unije, a ne smije biti ni članica euroatlanskih integracija, a ni nekog drugog saveza, jer ako se približi Zapadu, za toliko se odmakne od Istoka i obratno. Čim se nekom približi, za toliko se odalji od drugog, a sa tim gubi iskonsku misiju spajanja Istoka i Zapada.

 

Čitava Bosna mora biti i  vječito ostati nesvrstana, da bi ispunila iskonsku misiju da spaja civilizacije i tako uspostavlja mir na planeti Zemlji;

 

 • Treći vjekovni planetarni postulat, vezan za zemlju Bosnu, glasi Bosna mora biti jedinstvena, da bi se civilizacije mogle miješati, upoznavati i takmičiti u dobru, nesmetano, na čitavom prostoru Bosne.

 Prevedeno na današnje stanje,  moraju se ukiniti sadašnji entiteti i kantoni, da Bosna postane i ostane   jedinstvena, da bi se civilizacije mogle nesmetano miješati i upoznavati na čitavom prostoru Bosne;

 

 • Četvrti vjekovni planetarni postulat, vezan za zemlju Bosnu, glasi: U Bosni svi ljudi moraju biti jednaki pred zakonom, kao što su jednaki pred Bogom, što znači da mora postojati socijalna i bezbjedonosna pravda za sve građane države.

Prevedeno na nadašnje stanje, znači da od današnjih političara, vlast u Bosni moraju preuzeti nove snage. To su do sada obespravljeni slojevi društva, koji čine preko 85% stanovnika Bosne, čiji se glas nije čuo u zadnjih 30 godina.

 Samo tako će svi građani biti jednaki pred zakonom , kao i pred Bogom, jer  sadašnji političari ne žele da izgube ovo što su gradili već 30 godina. Strani svjetski visoki dužnosnici rekli su za političe na vlasti u Bosni: Političari prvi uzimaju za sebe, uzimaju više nego šti im pripada, ništa ne rade, nikom ne odgovaraju, žive ko lordovi, iznad su zakona, a u Dejtonu, u  (Anaksu IV) je ugrađen mehanizam (entitetsko glasanje i konsenzus=VETO) da se ovo stanje ne može promijeniti.

 Danas su u Bosni zanemarena sva 4 vjekovna postulata vezana za zemlju Bosnu. Ustavno ustrojstvo Republike Bosne mora biti na bazi 4 vjekovna postulate vezana za zemlju Bosnu,  To se mora otklonuti, da bi se otklonulo vjekovno Bosnino prokletstvo sa svih država i sa čitavog čovječanstva.

 

 1. SJEDIŠTE INSTITUCIJA ZA SPAS PLANETE ZEMLJE MORAJU BITI U BOSNI

Zašto u Bosni mora biti sjedište institucija za spas planete Zemlje?

 • Zato što je Stvoritelj nebesa, Zemlje i Svemira Veličanstvenog, još pri stvaranju kosmosa, odredio  da zemlja Bosna ima iskonsku ulogu spajanja civilizacija, kako smo već naveli na početku ovog dopisa.
 • Zato što je u Bosni nastala civilizacija na planeti Zemlji, poslije zadnjeg ledenog doba.
 •  Zato što je u času stvaranja planete Zemlje, Stvoritelj Svemira Veličanstvenog  odredio da je u Bosni ENRGETSKO SREDIŠTE PLANETE ZEMLJE, da je Bosna u centru podzemnih energetskih tokova planete Zemlje;
 •  Zato što je u času stvaranja planete Zemlje, Stvoritelj Svemira Veličanstvenog odredio da je Bosni čovječanstvu na planeti Zemlji, prvo otkrivena JEDNA OD DVIJE ŽIVE VODE na svijetu.  jedna živa voda je u Meki, po menu „ZEM-ZEM“, a druga u Bosanskim piramidama;
 •  Zato što je Stvoritelj Svemira Veličanstvenog odredio da je Bosni mjesto susreta civilizacija, da se u Bosni civilizacije susreću, upoznaju da se takmiče u dobru;
 •  Zato što grance Bosne nisu ratom krojene. Granice Bosne je odredio Svoritelj Svemira Veličanstvenog.
 • Oblik Bosne je u obliku srca. Bosna je Srce planete Zemlje. Danas je Bosna podijeljena, Srce plnete je podijeljeno.
 • Zato planeta zemlja krvari , a za posljedicu imamo milione ljudskih bića u šatorima okruženi blatom u izbjegličkim kampovima koje svjedoče o sunovratu ljudske nebrige za ukupno čovječanstvo.
 • Bosna se mora objediniti da bude cjelovita, da vrši iskonsku misiju spajanja civilizacija. Srce mora biti čitavo da bi planeta Zemlja opstala.

 

 • Ono što je Meka za sve muslimane planete Zemlje, to je Bosna za sve civilizacije na planeti Zemlji.

 

Pandemija Korona virusa je Bogom data za Bosnu, da Bosna iskoristi iskonski misiju spajanja civilizacija, a ne razdvajanja civilizacija.

Zato se pvo mora uspostaviti cjelovita Republika Bosna, na ustavnom ustrojstvo po principima 4 vjekovna postulata vezana za zemlju Bosnu, kako bi se na čitavom prostoru Bosne, mogle civilizacije nesmetano takmičiti u dobru, a prestati takmičiti u zlu.

 To je preduslov da se poslije toga i na čitavoj planeti Zmlji, civilizacije prestanu takmičiti u zlu, a da se počnu takmičiti u dobru.

Samo tako će čovječanstvo otklonuti Corona pandemiju i spriječiti dolazak još strašnijeg virsa od kog se čovječanstvo neće moći odbraniti.

Spas planete Zemlje je u miru i suživotu. Mir nije sve ali bez mira sve je ništa. Do sada je to zlatno pravilo vrijedilo samo za siromašne, a od Corona pandemije to pravilo važi  prvenstveno za bogate.

Još jednom ponavljamo, sve dok bogati ne budu omogućili da protjerani, gladni, obespravljeni ne budu mogli sebi zaraditi da JEDU, Stvoritelj  Svemira Veličanstvnog neće dati bogatim da DIŠU.

 

 1. DEJTONSKI USTAV JE UČINIO BOSNU ZAROBLJENOM DRŽAVOM

i uništio sva četii vjekovna postulata vezna za zemlju Bosnu

 

Parafiranje  Dejtonskog sporazuma u Dejtonu, a potom potpisivanje u Parizu, lideri najmoćnijih svjetskih sila su slavili i sami sebi pljeskali, kao da čine dobro djelo, a ustvari bili su saučesnici u najvećem zlu prema čovječanstvu.

Dejtonskim sporazumom, svjetski moćnici su podijeli zemlju Bosnu, koju je, u času stvranja planete Zemlje,  Stvoritelj Svemira Veličanstvenog odredio da čitava zemlja Bosna vrši iskonsku misiju spajanja civilizacija, da bi se na čitavom prostoru Bosne, civilizacije susretale, upoznavale i takmičile u dobru.

Dejtonski sporazum je zaustavio ratne sukobe, ali je Dejtonski Ustav –Aneks IV, nagradio agresora na Republiku Bosnu i Hercegovinu i od normalne države naprvio zarobljenu državu, sa sljedećim najbitnijim nedostatcima:

 • Od Republike Bosne i Hercegovine, punopravne članice UN, oduzet je prefiks Republika, a dat je entitetu nazvan Republika Srpska, kojoj je dato 49% prostora Republike Bosne i Hercegovine.
 •  Entitetu Republika Srpska (dijelu države) je dato pravo da kontroliše čitavu državu, Parlament BiH i Predsjedništvo BiH, a čitava država BiH nema pravo da kontroliše dio svoje teritorije, država BiH nema pravo ni mogućnost da kontroliše entitet RS;
 • Drugi entitet je nazvan Federacija, sastavljena od 10 kantona, sa pravima da ometaju efikasnost, funkcionalnost i samoodrživost države BiH;
 • U Dejtonskom Ustavu BiH je ustavno ugrađeno kršenje ljudskih prava, svim stanovnicima države BiH;
 • U Dejtonskom Ustavu BiH ugrađeni su mehanizmi zaštite takvog čudovišta: dato je pravo VETA entitetu: konsenzus i entitetsko glasanje, da se ne može demontirati država čudovište;

 

 1. OVAKVA DEJTONSKA BOSNA JE NEODRŽIVA IZ SLJEDEĆIH RAZLOGA:

 Sa uspostavljanjem entiteta RS na 49% prostora Republike Bosne i Hercegovine, narušen je ISTORIJSKI BALANS u Bosni i na Balkanu. Republika Bosna je Bila balans između dva kontradiktorna projekta:

Projekt velike Srbije prema kom čitava Bosna i dio Hrvatske pripada Srbiji i Projekt Velike Hrvatske prema kom čitava Bosna i dio Srbije pripada Hrvatskoj. Entitet Republika Srpska je prvi korak Projekta Velike Srbije, pa je tako narušen istorijski balans.

Zahtjev Hrvata za promjenu izbornog zakona je traženje puta za treći entitet i prava na veto, da se u drugom koraku izvrši podjela Bosne, što je put u betoniranje korupcije, put u dalje siromaštvo preko 85%  obespravljenog stanovništva Bosne

Pošto Hrvati ne mogu dobiti svoj enitet, Hrvatski entitet, da budu ravnopravni sa Srbima, Hrvati bi mogli izazvati konflikt na Balkanu, koji bi prerastao u Treći svjetski rat. Iz novog konflikta Hrvatska i Srbija bi izašle u manjim granicama od postojećih, pošto njihove susjedne zemlje pretenduju na prostore Hrvatske i prostor Srbije.

 

 • Drugi razlog neodrživosti Dejtonske Bosne je Ekonomska neodrživost glomaznog državnog aparata države, zbog Dejtonskog ustavnog ustrojstva koja ima: 2 entiteta, Distrikt Brčko, 10 kantona, preko 180 ministarstava, 143 opštine, a samo 3,531.159 stanovnika po popisu iz 2013.

 

 • Treći razlog neodrživosti Dejtonske Bosne je u činjenici da preko 160,  do sada registrovanih političkih subjekata u Bosni, da ni jedna nema: ideju, viziju, strategiju, ni snage  za rješenje tri najbitnija pitanja:
 •  Neusaglašen problem vizije oko neslaganja ulaska u EU i Euroatlanske integracije;
 • Neusaglašen problem vizije oko neslaganja sa teritorijalnim ustrojstvom države, koliko entiteta i u kojim granicama;
 • Kako političare u Bosni učiniti odgovornim za narod. Zaboravljena socijalna i bezbjedonosna pravda, kako objediniti dva odvojena svijeta, svijeta elite koja živi basnoslovno kao kraljevi i svijet , preko 85% obespravljenih slojeva društva, koji ne znaju kako preživjeti.
 • Ova tri pitanja su podijelili moju domovinu Bosnu. Danas se moja domovina Bosna spori oko dvije oprečne vizije budućnosti.

 

 1. BOSNI I BALKANU JE HITNO POTREBNA OBJEDINJENA VIZIJA BUDUĆNOSTI REPUBLIKE BOSNE

Danas je država Bosna zarobljena država zbog podjele na entitete, kantone, što je proizvelo dvije oprečne vizije budućnosti države Bosne.

Pola političara na vlasti  je opredijeljeno da država Bosna uđe u Euroatlanske integracije. Oni žive u velikoj zabludi da će ih neko u Euroatlanskim integracijama džaba hraniti i džaba braniti. Političari su u toku privatizcije uništili  privredu.

Prema statističkim podacima, broj zaposlenih u realnom sektoru krajem 2010. godine, nakon privatizacije, manji je za cca 405.000 u odnosu na  kraj 1990. godine, prije privatizacije. Zbog toga je   broj zaposleni malo veći od broja penzionera.

Zato je na preostalu privredu spalo da izdržava tako veliki broj penzionera, plus administraciju koju čine:  2 entiteta, distrikt Brčko, 10 kantona, 14 vlada, preko 180 ministarstava, 143 opštinske administracija, a svega cca 3,600.000 stanovnika po popisu iz 2013. godine. Preostala privreda je opterećena, a političari sad hoće u Evropsku Uniju da se takmiče sa jačim, bržim, organizovanijm.

Pored svih nameta, otkud privredi još cca 4% od BND da plati za ulaznicu u Euroatlanske integracije, i to svake godine.

Druga polovina političara misli da može razvaliti svoju domovinu Bosnu, pa da prostor Bosne priključe dijelom Srbiji, a dijelom Hrvatskoj. Takvi žive u drugoj zabludi.  Kad god su Srbija i Hrvatska htjele da porobe Bosnu, bile su porobljene od drugih, većih nacija. Tako je Hrvatska porobljena od Mađara 1907. godine i ostala pod ropstvom 821. godinu, sve do 1918. godine. A Srbija je 1389. godine porobljena od Osmanskog carstva i ostala je pod ropstvom Turaka cca 550. godina.

A kad su se Srbija i Hrvatska dogovorile o podjeli države Bosne, tada su peživjeli najveća međusobna ubojstva. Kad su Srbija i Hrvatska 1939. godine s porazumom Cvetković-Maček, dogovorile podjelu Bosne,  stvaranjem Hrvatske banovine, doživjeli su najveće međusobno ubijanje. Srbi navode podatke da su Hrvati u sukobima 1941-45 godine samo u Jasenovcu pobili 700.000 Srba, plus druga stratišta. Srbi navode svoje podatke o stradanju Srba od strane Hrvata  u Blajburgu i drugim stratištima.

Kad su drugi put podijelili Bosnu 1992. godine po sporazumu Milošević-Tuđman, ponovo su stradali Srbi i Hrvati u međusobnim ubijanjem:  Vukovar, operacija Oluja kojom je iz Hrvatske, po pisanju Srba,  protjerano 250.000 Srba,  te druga stradanja. Mi ne stojimo iza tih cifara, ali je to dokaz da se Bosna ne može ni pokoriti, a da oni koji to žele ne budu pokoreni od jačih, a nemože se Bosna ni podijeliti, a da ne stradaju onoi koji dijele Bosnu. (Više o vjekovnom Bosninom prokletstvu nad napadačima, može se pročitati u tekstu: Vjekovno bosnino prokletstvo nad napadačima, na www.ipacc.ba

  Zbog potpunog neuvažavanje suprotne strane, dvije različite vizije budućnosti , političari obe vizije su uporni da idu do kraja.

 

Ako se nastavi vući pola Bosne Zapadu, doći će do konačne podjele Bosne, jer je druga polovina Bosne ubetonirana i nema te sile koja je može odvući na Zapad. Ako dođe do konačne podjele Bosne, to bi izazvalo Treći Svjetski rat.

Nije pola države zabetonirano u Moskvi, već u Dejtonu. U Dejtonu je osmišljeno da se instalira država u državi.

U Dejtonu je osmišljeno da dio države ima pravo da kontroliše čitavu državu, da kontroliše Parlament Bosne i Hercegovine i Predsjedništvo BiH, a da čitava država BiH nema pravo da kontroliše svoj dio-entitet.

 

Koja strana je u pravu? Ni jedna strana nije u pravu. Ni jedna strana ne uvažava vjekovne postulate vezane za zemlju Bosnu, da Bosna vrši iskonsku misiju spajanja civilizacija

 

Obe strane vode u totalnu podjelu Bosne, a podjela Bosne bi izazvala Treći svjetski rat. Korona pandemija je opomena da se prema državi Bosni mora otkloniti nepravda, i da se Bosni mora omogućiti da vrši iskonsku misiju spajanja, a ne razdvajanja civiizacija

Različite, ali kontradiktorne vizije budućnosti Bosne imaju sadašnji politačari, koji se održavaju na vlasti  na različitim vizijama budućnosti Bosne.

 

Izlazna strategija iz zarobljenog stanja države Bosne je u objedinjavanju zajedničke vizije budućnosti države Bosne. A zajedničku viziju budućnosti Bosne priželjkuje svi obespravljeni slojevi narod Bosne kojih je preko 85% stanovništva.

Objedinjena vizija budućnosti  Bosne je uspostavljanje Ustavnog ustrojstva Republike Bosne na spoznajama mudrosti Bosanaca, koji su uspjeli da Bosnu dovedu kroz vijekove, da danas Bosna postoji, a das u svi napadači Bosne stradali i nestali.

Najkraći put za uspostavljanje objedinjene vizije budućnosti Bosne , povratak pravne snage Ustava Republike Bosne i Hercegovine, koji je nelegalno suspendovan, dejtonskim Ustavom (Anaks IV Okvirnog mirovnog sporazuma).

Republika Bosna i Hercegovina koja bi bila jedinstvena, bez entiteta i bez kantona, ali je bitno da bi bila NESVRSTANA, kao što je bila Titova Jugoslavija, koja je bila ustrojena na sva 4 vjekovna planetarna postulate vezana za zemlju Bosnu.

Takva Bosna bi ponovo vršila iskonsku misiju spajanja civilizacija, pa bi poonovo čitavo čovječanstvo imalo koristi od takve Bosne.

U prvom momentu neki će reći, pa zašto se ratovalo 1992-95, ako će se sad vratiti na isto stanje. Odgovor je jednostavan. Do 1992. godine ni direktni agresori na Republiku Bosnu i Hercegovinu, a ni njihovi nalogodavci  nisu upoznati sa uzročno-posjedičnom vezom stradanja naroda kroz istoriju, koji su buili nepravedni prema Bosni.

Oni koji ne vjeruju u vjekovno bosnino prikletstvo nad napadačima Bosne, rizikuju kao neko koga upozoriš da će nagaziti na minu, a on ne posluša pa bude razoren.

Ako Srbija (bivša Raška) i Hrvatska za 1.000 godina nisu mogle Bosnu porobiti, a da nisu bije porobljene od većih nacija, a nisu mogle ni podijeli Bosnu, a da ne dožive najžešće međusobno ubijanje, znači da ni za budućih 1.000 godina neće uspjeti.

Račun za trenutnu podjelu Bosne stigao je mnogim koji su pomogli trenutnu podjelu, a što smo objasnili u tekstu pod naslovom “Vjekovno bosnino prokletstvo nad napadačima Bosne”, na www.ipacc.ba

 

 

 1. KO GUBI A KO DOBIJA USPOSTAVLJANJEM REPUBLIKE BOSNE, CJELOVITE, NESVRSTANE

Od nesvrstane i cjelovite republike bosne svi bi imali koristi,  niko štete

 

 • Najbitnije, čitavo čovječanstvo bi dobilo, ako bi se uspostavila Republika Bosne, cjelovita, nesvrstana.
 •  Dokaz za to su tri nabitnija događaja za čovječanstvo koji su obilježili 20 vijek, a to su: .
 •  Prvi Svjetski Rat, koji je nastao da bi bila srušena Austougarska monarhija i da bi Bosna bila vraćena sa Zapada u centar svijeta, tačnije, iz aneksije pod Austrougaskom monarhijom da bude vraćena u sastav Prve Jugoslavije u kojoj je Bosna bila jedinstvena.
 • Drugi Svjetski rat je nastao da bi Hitler razvalio Kraljevinu Jugoslaviju u kojoj je Bosna bila podijeljena između Hrvata i Srba, a da bi vrijeme donijelo Tita, koji je satavio Bosnu da Bosna ponovo bude jedinsvena u Titovoj Jugoslaviji.
 • Treći najbitniji događaj u 20. vijeku je Pokret nesvrstanih zemalja, da bi Titova Jugoslavija, sa Bosnom u srcu vršila iskonsku misiju spajanja naroda i civilizacija, prvo unutar Titove Jugoslavije, a potom, da bi Jugoslavija sa Bosnom u srcu, vršila iskonsku misiju spajanja civilizacija širom planete Zemlje.

 

Bitno je navesti da je u periodu Titove misije nesvrstanih zemalja, u periodu kad je vršena misija spajanja civilizacija, da je u tom periodu bilo najmanje ratova, najmanje izbjeglica i raseljenih lica, a da je u tom periodu  najviše država postalo samostalno iz kolonijalnog podčinjavanja. Tada je čovječanstvo bilo doraslo svom nazivu.

Period iz vremena pokreta  nesvstanih period prosperiteta na planeti Zemlji u 20 vijeku, kao najbitniji događaj 20. vijeka, kad su u Bosni primijenjeni svi vjekovni postulati vezani za zemlju Bosnu, a dva svjetska rata su dva perioda užasnih ekstrema za čovječanstvo, kad je bila učinjena nepravda prema zemlji Bosni.

Umjesto Trećeg Svjetskog Rata, koji  bi ponovo objedinio Bosnu da postane cjelovita, nesvrstana, da može vršiti iskonsku misiju spajanja civilizacija, radi potrebe takmičenja u dobru, Stvoritelj Svemira Veličanstvenog je poslao korona pandemiju, kao opomenu čovječanstvu, da se prestane takmičiti u zlu.

 

 • Posebno naglašavamo da Zapad ne bi dobio ništa ako bi sićušna Bosna pristupila Euroatlanskim integracijama, ali bi tada čovječanstvo izgubilo, jer bi Bosna izgubila iskonsku misiju da spaja civilizacije, pa bi planeta Zemlja ostala bez iskonske misije Bosne, da spaja civiizacije u interesu mira i suživota.

 

 • Vodeće svjetske velesile USA i Ruska federacija bi doble, jer omogućivanje Bosni da bude nesvrstana i da tako vrši iskonsku misiju spajanja civilizacija. To bi otklonulo uzrok mogućeg konflikta velikih sila, znači, bio bi otklonjen uzrok početka Trećeg Svjetskiog rata.

 

 • Evropska unija bi dobila, ako ne bi uvezla probleme, već da se stvori Balkanska unija, u kojoj bi vladao mir i suživot. U Balkanskoj uniji bili bi : svi Srbi, svi Hrvati i svi Bosanci.

 

Sjedište Balkanske unije bilo bi u Sarajevu, a ne u Beogradu, da Srbija ne dominira kao najveća država, već da Bosna vrši spajanje naroda i civilizacija, prvo na Balkanu, a potom da spaja Istok i Zapad.

 • Hrvati bi postali ravnopravni sa Srbima, jer ni jedan nard ne bi imao samo svoj entitet.

 

 • Svaki građanin u Republici Bosni bi dobo, jer bi se svaki pojedinac osjećao svoj na svome, na cijelom prostoru države Republike Bosne.

 

 • Srbi (svi) bi dobili, jer bi strateškim opredjeljem da se čitava država Bosna za sva vremena ne smije prikloniti ni Zapadu ni Istoku. Tako bi nestao bojazan da Srbi u Bosni odu s Bosnom na Zapad, da se prikljuće Euroatlanskim integracijama, pa da Srbi iz Bosne postanu neprijatelji Srbije, koja neće u Euroatlanske integracije.

 

Tako bi svi Srbi skinuli kamen s vrata, jer bi mogli da ukinu entitet Republika Srpska, koja je faktor destabilizacije u Bosni i na Balkanu, što je stalna prijetnja novom konfliktu u Bosni i na Balkanu.

 

Srbi (svi) bi otklonili najveću prijetnju novom haosu u Bosni i na Balkanu, koji bi mogao nastati ako Hrvati izazovu konflikt na Balkanu, u cilju uspostavljanja trećeng entiteta, a u cilju uspostavljanja Istorijskog balansa Velike Srbije i Velike Hrvatske.

 

Rat između dvije države na Balkanu, izazvao bi Treći Svjetski Rat iz kog Hrvatska i Srbija ne bi opstale u ovim granicama, već bi nestale ili ostale u manjim granicama, zbog pretenzije susjednih država na dio prostora sadašnjih država Republike Hrvatske i Republike Srbije..

 

 1. KAKO POMOĆI BOSNI DA BI BOSNA MOGLA POMOČI SPASU PLANETE ZEMLJE

Da bi država Bosna mogla vršiti iskonsku misiju spajanja civilizacija, mora se u državi Bosni uspostaviti Ustavno ustrojstvo na principima 4 vjekovna planetarna postulata vezana za zemlju Bosnu.

Obraćamo se razumom obdarenim na planeti Zemlji sa ZAHTJEVOM da nam pomognete da uspostavimo Ustavno ustrojstvo Republike Bosne na principima 4 vjekovna postulata vezana za zemlju Bosnu, koja bi bila cjelovita, bez entiteta i bez kantona, a da čitava država Republika Bosna bude NESVRSTANA.

 

U tom cilju Bosni je potrebna pomoć po tri osnova i to:

A.) Tražimo političku podršku za uspostavljanje Republike Bosne, cjelovite, NESVRSTANE, kao što je bila SFRJ u doba Tita.

B.)Tražimo povratak PRAVNE SNAGE USTAVA Republike Bosne i Hercegovine, koji je bio prije agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu 1992. godine.

Da bi se uspostavili Republika Bosna, najbrži način je da dvije zemlje: USA i Ruska Federacija, zajedno podnesu Savjetu Bezbjednosti UN Rezoluciju o povratku pravne snage Ustava Republike Bosne i Hercegovine, koju vam u prilogu dostavljamo.

 

C.) Tražimo DONACIJU da PROMOVIRAMO:

 • promiviramo Globalni pokret za spas planete Zemlje od corona pandemije I od još strašnijih virusa, kojima se čovječanstvo neće moći oduprijeti:
 • Promoviramo uspostavljanje institucija za spas planete Zemlje;
 • Promoviramo “PROJEKT TRAJNOG MIRA“ u Bosni i na Balkanu, čijom realizacijom bi bilo uspostavljeno Ustavno ustrojstvo Republike Bosne, u kojoj će se civilizacije moći takmičiti u dobru na čitavom prostoru, da nakon toga Bosna može pomoći čovječanstvu.

 

“PROJEKT TRAJNOG MIRA“ u Bosni i na Balkanu, u sebi je objedinio interese obespravljenih slojeva društva, a zasnovan je na Novoj ideji, Novoj filozofiji, Novoj viziji, Novoj strategii, koju bi provodilie Nove snage i Nove Vođe.

 

Nove snage su preko 3,000.000 nezadovoljnih stanovnika Bosne,  koji su obespravljeni, kojima je Bosna sve što imaju, pa nedaju da im iko uzme Bosnu, jer bi tada izgubili sve što imaju.

 Nezadovoljnih 85% građana (cca 3,000.000 stanovnika) su razbacani pojedinci u raznim socijalnim kategorijama, a svi pojedinačno nemaju pristup medijima, jer su političari na vlasti poklopili sve medije.

 Zato je potreban ogroman napor da obesprvljeni slojevi društva shvate da samo udruženi na socijalnoj i bezbjedonosnoj pravdi mogu samo sebi osigurati uslove rada i opstanka u Bosni, a da se ne moraju bježati u tuđinu da bi mogli preživjeti.

 Za promovisanje jedinog takvog izlaska iz sadašnjeg beznađa, potrebne su nam donacije, dok ne sazrije svijest obespravljenih slojeva, da se trebaju udružiti i da sami osnuju svoju političku stranku, koja bi objedinila narod na putu nesvstanosti, koji je jedini put da se Bosna ne podijeli, a da obespravljeni slojevi dođu na vlast i da sami upravljaju svojom sudbinom.

 Potreban je ogroman trud da se podigne društvena svijest velikog broja pojedinaca, da je put spasa u podizanju opšteg društvenog standarda, ali da im to niko iz inostranstva neće moći urediti, osim sami sebi.

 Put spasa je da se u prvi plan, umjesto etničkog , da se u prvi plan stavi socijalna i bezbjedonosna pravda svih obespravljenih slojeva na čitavom prostoru Bosne.

Povratak  pravne snage Ustava Republike Bosne i Hercegovine nije dovoljan, ako bi vlast preuzeli dosadašnji političarti, koji dijele Bosnu već 30 godina  i koji su neodgovorni prema narodu.

Političari Bosne i Hercegovine ne kontrolišu sadašnjost,  niti imaju objedinjenu viziju budućnosti.  To čine razjedinjeni pojedinci iz nepostojeće Međunarodne zajednice. Rezultat rada međunarodne zajednice i domaćih političara  je da je DRŽAVA Bosna i Hercegovina NEODGOVORNO društvo prema narodu.

Dokaz za to su činjenice da u BiH ima: Milion nezaposlenih , 1 Milion hektara plodne, a neobrađene zemlje, 1 Milion gladnih, a na bankovnim računima građana ima 13,8 miliona KM. Država BiH uvozi 92% hrane, a ima prirodne potencijale da hrani Balkan.

 

Dalji dokaz neodgovornosti je da Vlasti ne rade na iskorištavanju prirodnih resursa, ne rade dovoljno na povratku i naplati imovine države BiH i građana iz susjednih država Hrvatske i Srbije, čiji su iznosi milijarde EURA.

Vlast samo uzima kredite, koji se većinom troše na izdržavanje nepotrebne, glomazne i nestručne administracije. Tako uzeti krediti putem plata administracije odlaze na račune banaka, a to su skoro sve strane banke. Taj novac , izvučen iz krvotoka privrede, od stranih banaka ne donosi ekonomsku korist. Isti taj novac strane banke pozajmljuju privrednim subjektima sa skupom kamatom.

Tako država galopira u dužničko ropstvo, proizvodi sirotinju, bogati političare koji imaju razjedinjenu viziju budućnosti, što sve skupa vodi Bosnu i Balkan u novi haos, koji bi preratao u Treći svitski rat.

Alternativa je u promoviranju Projekta trajnog mira u Bosni i na Balkanu, koji je spas za Bosnu, ali i put za spas čovječanstva.

Uslov svih uslova da Republika Bosna postane prostor na kome će se narodi i civilizacije početi takmičiti u dobru, a prestati takmičiti u zlu, jeste da od postojećih političara vlast preuzmu nezavisni intelektualci i obespravljeni slojevi društva koji čine više od 85% građana države Bosne.

Odkako je Bosna podijeljena sa instliranjem entiteta i kantona, od tada Bosna krvari, od tada su se na planeti Zemlji narodi i civilizacije ubrzano počeli natjecati  u zlu. Posljednice su milioni gladnih, miloni protjeranih.

Bosna je stabilizator Balkana, Evrope i čitave planete Zemlje. Ako se u Bosni narodi i civilizacije takmiče u dobru, to će uticati da se na planeti Zemlji civilizacije natječu u dobru.

 

U Bosni je ključ trijumfa svjetla nad tamom,

U Bosni je ključ trijumfa dobra nad zlom,

U Bosni je ključ pobjede mira i suživota nad ratom,

U Bosni je ključ pobjede pravde nad nepravdom

U Bosni je ključ pobjede istine nad nepradom

 

Poštovani, donatori,

Podržite mir donacijom, a instrukcije za uplatu su date na web stranici www.iacc.ba, u rubrici

Kako donirati

 

Mir nije sve, ali bez mira sve je ništa!