Menu Close

NAUČNO- EKSPERTNA OTKRIĆA U BOSANSKIM PIRAMIDAMA

Autor: mr.sci. Nurija Omerbašić

Osnivač i Predsjednik „Instituta za mir i suživot civilizacija“, Sarajevo

Pokretač „POKRETA MORALNIH PROMJENA“

 

 1. U ovom tekstu, nije nam namjera da pišemo o svim, mnogim, naučnim otkrićima, koja su naučno-ekspertno dokazana od mnogih svjetskih naučnih umova iz mnogih naučnih oblasti.

Samo ćemo se zadržati na naučno-ekspertnim otkrićima, koja smo doveli u vezu :

 • Sa istorijskim činjenicama o stradanju svih država i/ili naroda koji su kroz vijekove do danas bili nepravedni prema Bosni, pa su svi napadači Bosne nestali, a Bosna je opstala;
 • Sa nekim dijelovima svetih knjiga,
 • Sa demografskom i istorijskom činjenicom da je u Bosni susret civilizacija.

Sve četiri kategorije, smo uzeli i dovodimo u vezu, pošto su usko povezane sa svetom misijom SPAJANJA CIVILIZACIJA, koja je data zemlji Bosni, od Stvaraoca svjetova, radi uspostavljanja mira i suživota na planeti Zemlji.

 1.  NAJBITNIJA OTKRIĆA IZ BOSANSKIH PIRAMIDA DA JE BOSNA NAJZNAMENITIJA ZEMLJA U SVIJETU:

 

1.1. BOSNA JE IZVOR CIVILIZACIJE NAKON ZADNJEG LEDENOG DOBA:

 Istražitelji Bosanskih piramida u Visokom kod Sarajeva su naučno dokazali da su Bosanske piramide u Visokom, kod Sarajeva, stare preko 35.000 godina. Znači da su starije cca 30.000 godina od Egipatskih piramida.

Pošto su Bosanske piramide najstarije na svijetu, a piramide su gradili ljudi, to su dokazi da su narod Bosanci, koji su graditelji Bosanskih piramida,  najstariji stanovnici Planete Zemlje, nakon zadnjeg ledenog doba.To su dokazi da je prostor BOSNE  IZVOR CIVILIZACIJE NAKON ZADNJEG LEDENOG DOBA.

 1.2. U BOSANSKIM PIRMIDAMA SU DOKAZI O KONTINUITETU CIVILIZACIJE

Otkrića u bosanskim piramidama ssu sršili Darvinovu teoriju EVOLUCIJE. Početak civilizacije i njen kontinuitet posebno su dokazani otkrivanjem sljedećih otkrića:

  • Tehnološki postupak dobijanja vezivnog tkiva za proizvodnju betona, koji je bio tvrđi od današnjih  betona, i
  • Tehnološki postupak proizvodnje ultrazvuka, korištenjem negatine energije podzemnih voda,  koja se uz pomoć kristala i drugih mineralnih supstanci, transformiše u ultra zvuk, u određenom ambijentu , podzemnih hodnika, na piramidnim energetskim tokovima .
  • Pismo, slova i riječi, uklesane u kamenu.

1.2.U BOSNI JE ENRGETSKO SREDIŠTE PLANETE ZEMLJE=BOSNA JE U CENTRU SVIJETA.

Zašto su Bosanske piramide u Visokom, a ne u Sarajevu ili nekom drugom gradu Bosne?. Zato što su sve piramide svijeta, pa i Bosanske piramide locirane na energetskim čvorištima. Sve piramide svijeta su umrežene u MREŽU sa energetskim silnicama. Naučno je dokazano da je Evropski kontinent ključno energetsko središte planete Zemlje.

U okviru evropskog kontinenta, kao centra planete, postoji (7) sedam energetskih tački, zvane  „ČAKRE“. Nije slučajno 7 katova nebesa, sedam dana u sedmici, 7 energetskih čvorišta („Čakri“) u Evropi.

Najbitnija „čakra“, od sedam „čakri“ u Evropi je tačka nazvana od naučnika „STOMAK“ Evrope, stomak tog energetskog središta planete ZEMLJE nalazi se u Bosanskim piramidama Visoko, kod Sarajeva.

Znači, Čvorište Energetskog centra Plananete Zemlje je u Bosanskim piramidama u Visokom. ENERGETSKI CENTAR SVIJETA je dokaz da je Bosna u CENTRU SVIJETA, da je Bosna u centru Planete Zemlje.

1.3. U BOSNI JE PRVO LJUDIMA OTKRIVENA JEDNA OD DVIJE ŽIVE VODE NA SVIJETU.  

 Japanski naučnik Dr Masaru Emoto je u svojim naučnim istraživanjima o vodi, došao do naučnog otkrića da na PLANETI ZEMLJI postoje, do sad otkrivene samo dva izvora živih voda, a da su sve ostale vode mrtve vode.

 U dva izvora ŽIVIH VODA spadaju samo voda u Bosanskim piramidama, u Visokom kod Sarajeva i ZEMZEM voda, u gradu Maka, u Saudijskoj Arabiji, a   sve ostale vode na svijetu su  mrtve vode.

 Po čemu su ove dvije vode ŽIVE vode. Ovo iz razloga što je molekularna struktura ovih voda drugačija od mrtvih voda, ali bitnije od toga, što molekularna struktura ŽIVIH VODA ima moć da sa par kapi te vode mijenja strukturu mrtvih voda u strukturu žive vode. Dokaz za to je, kad se par kapi Zemzem vode ili vode iz Bosanskih piramida stavi u posudu punu mrtve vode, poslije par dana molekularna struktura cjelokupne mrtve vode u posudi postane ustrojena kao molekularna struktura  kod živih voda.

Bitno je istaći da je Zemzem voda otkrivena i postala poznata čovječanstvu tek u doba poslanika Ibrahima (ABRAHAM), što je period prije cca 6.000. godina, a da je voda iz Bosanskih piramida bila otkrivena tadašnjim stanovnicima Bosne, koji su gradili Bosanske piramide prije 35.000 godina.

Autor ovog teksta je imao čast da posjeti obadvije žive vode na svijetu. ZemZem voda od otkrivanja od prije cca 6000 godina pa do 1994. godine bila je u obliku izvora sa tankim mlazom vode, koju su hodočasnici točili u posude.

Živa voda u Bosanskim piramidama je čovječanstvu otkrivena prije 35.000 godina, a otkopavanjem tunela u Bosanskim piramidama 2010. godine, otkrivena su 4 korita u kojima je živa voda. Sva četiri korita su dimenzija: 60 cm širine, cca 160 cm dubine, a dužina 4 korita korita u kojima je živa voda je između 180 i 200 metara. Voda u sva četiri korita ne mijenja nikad visinu, bez obzira da li je van piramira sunce ili su kiše.

U piramiidama je u jednom tunelu otkriven dokaz, da su tuneli u Bosanskim piramidama prije cca 6.000 godina zatrpavani. Znači, u doba kad se pojavila zemzem voda u Meki, u tom vremenu otprilike su Bosanci zatrpali tunele u Bosanskim piramidama.  Zašto, to treba istražiti.